06/25/2012

NAVO wil neerschieten van Turks vliegtuig uitbuiten...

nato_victim2Afghanistan.jpgDe NAVO dat al maandenlang dagelijkse oorlogspropaganda verspreidt om Syriië te kunnen bombarderen en dat de zogezegde rebellen in Syrië van wapens voorziet, wil het neerschieten van een Turks vliegtuig uitbuiten om militaire aktie te ondernemen.

-----------------

"Dinsdag NAVO-bijeenkomst over Syrië"

Dinsdag is er een NAVO-bijeenkomst om het incident tussen Syrië en Turkije te bespreken. Dat meldt een NAVO-woordvoerster aan persbureau Reuters. Syrië heeft vrijdag een Turkse straaljager neergehaald. Volgens het Syrische regime gebeurde dat omdat het toestel boven Syrisch grondgebied vloog.


Turkije tilt zwaar aan de feiten. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken drong op de Turkse televisie aan op een NAVO-bijeenkomst om het incident te bespreken.

Volgens een woordvoerster van de NAVO zou er ook effectief een bijeenkomst komen en zou die plaatsvinden op dinsdag. "Volgens artikel 4 van het NAVO-verdrag kan elk lid overleg aanvragen wanneer het land denkt dat het territoriaal bedreigd wordt", klinkt het.

In het Noord-Atlantisch Verdrag, het document dat alle NAVO-leden ondertekenden bij de oprichting van de organisatie, staat dat een aanval op een van de lidstaten door alle andere leden zal worden opgevat als een aanval op alle lidstaten en dat iedereen zal meehelpen om de aanvaller af te weren.

Foto: slachtoffer van een Amerikaans bombardement in Pakistan

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/120624_NAVO_Turkije

05/01/2011

Syrië: VS investeerde 6 miljoen dollar in oppositie

cia-logo.jpg

‎18 april 2011 - Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in het geheim de tegenstanders van de Syrische president Bashar Assad gefinancierd. Dat heeft de Washington Post zondag op basis van door Wikileaks gelekte diplomatieke documenten gemeld.

De Verenigde Staten voorzagen de Syrische oppositie onder meer van de in Londen gevestigde satellietzender Barada TV, die in Syrië nieuws tegen de regering uitzendt. De hoofdredacteur van Barada is een van de oprichters van de Syrische ballingengroep Beweging voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling.

De VS zouden voor zes miljoen dollar (vier miljoen euro) hebben geïnvesteerd in Barada en andere oppositiegroepen in Syrië. Of deze financiering nog steeds plaatsvindt, kon de Washington Post niet zeggen. In ieder geval vonden de betalingen tot september 2010 plaats.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

16:06 Posted by Universal in Syrië | Permalink | Comments (0) | Tags: syrië, wikileaks, oppositie betaald, u.s., c.i.a. |  Facebook |